menu
Word Lid
Inclusief speelpleinbeleid in Sint-Pieters-Leeuw? Tussenkomst op de gemeenteraad door Vlaams Belang
Opnieuw loze woorden, er is geen inclusiebeleid voor kinderen in Sint-Pieters-Leeuw.

Het persbericht van de bevoegde schepen over het zogenaamd inclusiebeleid tijdens de gemeentelijke zomerspeelpleinwerking deed bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Niet alleen veel verontwaardigde reacties op de sociale media, maar ook op de afgelopen gemeenteraad van 26 januari.
Eddy Longeval: “In december vergaloppeerde de bevoegde schepen zich al toen ze sprak van een inclusief beleid inzake gemeentelijke speelterreinen en konden wij aantonen dat er deze legislatuur geen aangepaste speelpleintjes komen voor kinderen met speciale noden”. “En nu opnieuw spreekt ze dus van een inclusieve speelpleinwerking deze zomer, terwijl er amper plaats is voor één kindje per week, en dat terwijl noch de omkadering, noch de infrastructuur en noch de knowhow aanwezig is” zegt het Vlaams Belang gemeenteraadslid.
“Volgens ons experimenteert de schepen op kap van kinderen en ouders die het dikwijls al moeilijk genoeg hebben en moeten de persberichten haar bijzonder zwak beleid verdoezelen” besluit Longeval. Tot slot, tijdens de interpellatie in de gemeenteraad refereerde de schepen meermaals naar de goedkeuring, ook door Vlaams Belang, van de nota. Dit is uiteraard een zwakke verdediging omdat de algemene aanzet correct is maar de uitvoering onprofessioneel is en het doel volledig mist. Dit is geen inclusief beleid maar een exclusief beleid waarbij amper één kindje per week op 420 kan genieten van de aangeboden faciliteiten.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF